19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

Prijedor uskoro dobija „Coworking“ centar (video)

Najnovije vijesti

U Agenciji za ekonomski razvoj grada „PREDA-PD“ uveliko rade na opremaju „Coworking“ prostora, koji se nalazi u prostorijama Poslovnog centra. U izgradnju i opremanje pomenutog prostora uloženo je 73.000 KM. Goran Rodić, projekt-menadžer Agencije „PREDA“ kaže da su sredstva obezbijeđena iz nekoliko projekata koje provodi ova agencija, a „Coworking“ prostor će, prije svega biti, biti namijenjen onima koji se bave informacionim tehnologijama i kreativnim radom.

– Biće namijenjen i za sve zainteresovane, koji smatraju da imaju potencijala i talenta da se pronađu u toj oblasti i da koriste usluge koje će biti dostupne u ovom prostoru. Interesantno je da prostor nije samo za zabavu, već će tu biti na raspolaganju i različite tehnologije, pa ćemo tako imati i 3D printer, kao i opremu za obradu audio i video materijala, a tu će biti i sve usluge Agencije „PREDA“ – dodao je Rodić.

Završetak radova na opremanju Coworking prostora očekuje se krajem ovog mjeseca. Rodić podsjeća da je Agencija „PREDA“ u protekloj godini realizovala brojne projekte od interesa za društvenu zajednicu.

– U pitanju su brojekti koji imaju široku oblast djelovanja. To su, prije svega, projekti koji su imali za cilj aktiviranje tržišta rada, povezivanje obrazovanja sa privredom, zatim projekti koji se tiču saobraćaja, zaštite životne sredine i mnogi drugi – rekao je Rodić.

Samo u 2018. godini provedeno je 14 projekata, čija je ukupna vrijednost  2. 800 000 KM. Neki od njih biće nastavljeni i u ovoj godini, a neće izostati ni novi projekti.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!