Prijedor: Više od 140 novih radnih mjesta (video)

U Prijedoru je stavljen potpis na finalizaciju projekata gradske podrške zapošljavanju i samozapošljavanju novih radnika koji grad Prijedor već godinama, na osnovu javnog konkursa, realizuje sa ovdašnjim poslodavcima.

– Ovaj projekat, koji je finansira podsticajima iz gradske kase, podrazumijeva 117 novih radnih mjesta, a uz ulaganja od 190.500 maraka – konstatovao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković  i naglasio da je to dio višegodišnje podrške i preduzećima i novim radnicima.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je danas potpisao i sedam ugovora sa preduzećima koji su, kroz nabavku neophodne opreme i alata, adresirani na jačanje konkurentnosti u okviru malih i srednjih preduzeća.

– Ovo sredstva se dodjeljuju iz budžeta grada Prijedora, a drugi dio iz sredstava Meg projekta i donacija Vlade Švajcarske, a provode se kroz projekat  UNDP-a, Evropskog programa za razvoj –  rekao je Đaković.

Za ove namjene u Prijedoru ukupno je izdvojeno više od 138 hiljada maraka u čemu Grad Prijedor učestvuje sa 98.268, a Program Meg sa 40.000 maraka.

R.R.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!