-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

PRIJEDORČANI NA LJETNOM IZVIĐAČKOM KAMPU

Najnovije vijesti

Članovi Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora učestovaće i ove godine u Interetničkom mirovnom volonterskom kampu “Savršeni svijet”, koji će od 2. do 10. avgusta biti održan na Boračkom jezeru kod Konjica i na kojem će se okupiti 250 izviđača iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
Starješina ovog odreda Ernest Badnjević rekao je da je to peti put da se na ovakav način organizuju ljetni susreti izviđača na ovom jezeru.

“Cilj kampa je, osim druženja, i volonterski humanitarni rad, koji se ove godine sastoji iz uređenja parkova i igrališta za djecu u Zenici, a sve uz demonstraciju stečenih i novih izviđačkih vještina”, naveo je Badnjević.

On je dodao da su ranije održani kampovi na ovom mjestu pokazali da je ovo izuzetna prilika da se mladi izviđači upoznaju i druže, da kvalitetno provedu ljetne praznike i steknu nova saznanja i iskustva iz oblasti izviđaštva i života uopšte.

Osim toga što su učesnici, članovi Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” su, uz kolege iz Saveza izviđača Zenica, po peti put i organizatori ovog velikog izviđačkog okupljanja.

Kamp će okupiti učesnike iz Zenice, Prijedora, Sarajeva, Vareša, Konjica, Niša, Subotice, Herceg Novog i Osijeka, a ovaj projekat je podržala Ambasada SAD u BiH.

Ovaj projekat sadrži i čitav niz drugih aktivnosti kao što su Interetnički susreti adolescenata BiH u Prijedoru, Interetnički zimski mirovni volonterski kamp na Mrakovici i Proljećni susreti u Zenici.

izvor: Srna