5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

PRIJEDORČANI UŽIVALI U KAMERNOJ MUZICI

Najnovije vijesti

U Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru sinoć je održano “Veče kamerne muzike”. Publici su se predstavili studenti Katedre za kamernu muziku Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci. Timea Hotić, profesor kamerne muzike, tvrdi da je ova vrsta umjetnosti sve zastupljenija i u našem društvu.

 – Na Akademiji se stvarno posvećujemo tome, nastojimo da studente svih godina i svih instrumenata angažujemo da idu na koncerte i takmičenja, tako da doprinosimo predstavljanju instrumenata – istakla je ona.

Studenti su nam potvrdili da svaki nastup za njih ima veliki značaj. Nevena Kežić predstavila se na klaviru, a kako kaže, za nju i njene kolege, ovo je  prilika da pokažu ono što su naučili.

-Svaki koncert je, na neki način, kruna našeg rada. Na taj način predstavljamo sve što smo do tada radili, tako da mi uvijek u tome uživamo – smatra Nevena.

Istog mišljenja je i Jelena Lukić. Dodaje da je ovo jedan od načina da se popularizuje ova vrsta umjetnosti.

-Ovakvi koncerti su vrlo bitni, jer, prije svega, predstavljamo sebe kao izvođača, a samim tim i ustanovu. Svaki nastup je vrlo bitan – ističe Lukićeva.

Ovaj koncert dio je završnog ispita za studente. Do sada je organizovan u Banjaluci, a ovo je prvi put da je Prijedor domaćin jednog takvog događaja.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!