-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023

PRIJEDORČANIN DOBIO SVJETSKO PRIZNANJE ZA SVADBENE FOTOGRAFIJE

Najnovije vijesti

Tri svadbene fotografije našeg sugrađanina Alvina Harambašića (28), mladog fotografa ovih dana dobile su priznanje „Wedisson Award“. Riječ je o internacionalnom svadbenom konkursu i priznanju  za najtalentovanije i najinovativnije svadbene fotografije u cijelom svijetu. Alvin pojašnjava da je konkurencija bila ogromna i da je žiri izabrao samo mali broj fotografija. Dodaje da je na natječaj, mada je u proteklih nekoliko godina  napravio ogroman broj fotografija, onih koji nose jaku priču, ipak poslao samo tri.

alvin-harambasic

-Odabrao sam samo one za koje sam bio siguran da će bar jedna od njih proći. Kad sam dobio obavijest da su sve tri dobile priznanje nisam bio posebno iznenađen. Znam da ono što radim vrijedi i pred publikom koja me prati ne želim da se dokazujem priznanjima, već radom. Ovakavim pristupom sebi i svom timu otvaram nova, kreativna tržišta s postavljenim zadatkom da napravimo što bolji „proizvod“ u oblasti fotografije i kinematografije koji ljudima ostaje za cijeli život, ali i generacijama poslije njih- kaže Alvin. Vjenčanja, koja su najintimniji trenutak mladenaca u kojim emocije dijele sa svojim najbližim, Harambašić doživljava „ kao čast i priliku da bude dio te emotivne priče“.

fotografija-koja-je-dobila-svjetsko-priznanje-2

-Nije me sramota reći da često pustim suze, obično u trenucima kad vidim da neko od najbližih plače, jer svaka ta suza krije neku priču. Može  biti zbog radosti ili tuge, ali bitno je da ih ima, jer tad, ponesen tim emocijama dobijem energiju da predvidim slijed dešavanja i uhvatim neke najiskrenije trenutke koji u cjelosti oslikavaju nečiji karakter, iskreno, skromno i bez pretvaranja- otvoren je Alvin koji je postao i primjer uspješnog „freelancinga“ u kojem je pokazao kako hobi može biti i ozbiljan posao.

fotografija-koja-je-dobila-svjetsko-priznanje

U nastajanju predivnih fotografija  mnogo mu znači i saradnja s mladencima. Ne krije da zahvaljujući njihovoj energiji, tim posebnim emocijama, ali i ličnom iskustvu, kroz igru svjetla, poziranje, izbor lokacije… nastaju vrhunske fotografije… među kojim su i one tri s početka priče koje su dobile svjetska priznanja.

M.Z. i D.St.