5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

PRIJEDORČANKE POKAZALE ŠTA JE FUDBAL, ALI I ŠTA JE HUMANOST

Najnovije vijesti

Odigran je i prvi prijedorski derbi u ženskom fudbalu. Snage su  na Gradskom stadionu, odmjerile ekipe ŽFK „Sloga“ i ŽFK „Prijedor“. Bio je to derbi u pravom smislu. Igrao se dobar fudbal, a utakmicu je gledalo i preko 300 gledalaca. Jedino što  je izostalo jesu golovi, pa je meč završen rezultatom 0:0. Bez obzira na podijelјene bodove, dvije ekipe iz Prijedora  su lideri šampionata. „Sloga“ je prva, „Prijedor“ drugi, a oba tima imaju deset bodova, te po tri pobjede, po jedna poraz. I naravno, jedan remi. I to ovaj iz međusobnog susreta. Samo je gol razlika na strani „Sloge“.

Iz „Sloge“ poručuju da je ovo bila prva utakmica, sa mnoštvom prilika, i da jedva čekaju prolјeće i revanš u kojem očekuju pobjedu.

– Zadovolјna sma onim što su naše djevojke pokazale na terenu. Zaista je bilo mnoštvo prilika. Možda to rezultat ne govori , ali je viđen dobar fudbal – kaže trener „Sloge“ Zvjezdana Mandić.

Iz ŽFK „Prijedor“ takođe stiže ocjena da je ovo bio pravi derbi.

– Obje ekipe su bile odlične, oduševlјeni smo onim što su prikazale na terenu. Treba imati na umu da je tu dosta djevojaka koje su tek zagazile u fudbalske vode, te da ono najbolјe od njih tek dolazi. Ali igralo se otvoreno i borbeno –kaže generlani sekretar ŽFK „Prijedor“ Pero Krajišnik.

Cijelu priču dodatno je ulјepšala i činjenica  da je derbi imao i humanitrani karakter. Naime, sav novac od prodaje ulaznica uplaćen je Udruženju roditelјa  djece sa posebnim potrebama „Neven“.

– Bilo je fascinantno, sve od same utakmice, posjećenosti, do činjenice da nas se neko sjetio na ovaj način. Jedno veliko hvala, i „Prijedoru“ što je došao na ovu ideju, kao i „Slogi“ koja nas je pozvala da dođemo da budemo njihovi gosti u Saničanima – rekla je Vesna Berić, predsjednik  Udruženja „Neven“. Napomenula  je  da su za čas prodane sve ulaznice koje su bile odštampane, da su igračice oba tima takođe kupile karte, te da je „Sloga“ dala i dodatnu novčanu donaciju. Berićeva je dodala  da jei ovo pokazalo da je Prijedor grad pun dobrih i humanih lјudi.

Što se tiče Prve lige, u narednom kolu, „Sloga“ dočekuje „Modriču“, dok „Prijedor“ putuje u na gostovanje kod  srbačke  „Sloge“.

Z.J