Prijedorski osnovci, koji vole dobro štivo, imali su priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom Vida Vicka Vukelića na poetskom druženju u organizaciji NB “Ćirilo i Metodije”. Banjalučki književnik, koji je jedan od najtiražnijih autora za djecu, mladim Prijedorčanima predstavio je knjigu “Postoji nešto”.

– Ovo je izbor moje poezije, koji je priredio Tode Nikoletić. Tu su 63 pjesme, a cijelu knjigu oslikala je moja kćerka Mila – naveo je Vukelić.

Ponosan je na činjenicu da su mnoge od ovih pjesama muzički obrađene. Naročito ističe pjesmu “Vjera u ljubav”, koja je prevedena na španski i izvodi se na svečanostima u osnovnim školama širom Španije. Vukelić je napomenuo da je pisanje zadovoljstvo i dar od Boga, u kojem neizmjerno uživa. Ovaj pisac izdao je sedam knjiga za djecu i četiri slikovnice. Oprobao se i u pisanju za odrasle, pa je tako nedavno objavio roman “Safikada – vako je bilo”, u kojoj dočarava tragičnu priču o bawalučkom Romeu i Juliji. Vukelić je bio gost prijedorske biblioteke povodom Dječije nedjelje.

 

Z.J.

PrethodniSVE VIŠE TURISTA U PRIJEDORU
SlijedećiIZ CRVENOG KRSTA POMOĆ VIŠEČLANIM PORODICAMA