0.8 C
Prijedor
Subota, 4 Februara, 2023

PRIJEDORSKA BOLNICA DOBILA NEONATALNU SONDU

Najnovije vijesti

Zahvaljujući preduzeću ,,Austronet,, iz Kozarca prijedorska Bolnica od danas je bogatija za neonatalnu sundu, koja se koristi u ultrazvučnoj  dijagnostici .Riječ je o donaciji vrijednoj 9.000 KM.

Izražavamo veliko zadovoljstvo što je preduzeće Austronet prepoznalo našu potrebu u kabinetu za ultrazvučnu dijagnostiku, koja je od danas bogatija  za još jednu sondu koja će nam omogućiti  decidnu dijagnostiku  kod neurološki nisko rizičnih beba- rekao je direktor bolnice dr Mirko Sovilj zahvaljujući se donatoru na opremi koja će olakšati rad ljekarima ali i unaprijediti uspostavljanje dijagnoze.

Po riječima pedijatra prijedorske Bolnice dr Andrije Vukotića do sada se pregled i vršio uz pomoć abdominalne sonde kojom je rad bio veoma otežan.

-Apelovao sam dugo godina unazad da se nabavi neonatalna sonda jer sa abdominalnom sondom nevidim sve strukture mozga koje se mogu vidjeti sa neonatalnom – rekao je Vukotić.

Enes Kahrimanović direktor preduzeća Austronet u Prijedoru  rekao je da je ovo preduzeće u deset godina koliko postoji i radi  u Prijedoru doniralo  mnogo toga ne samo zdravstvenim nego i obrazovnim ustanovama.

P. Š.

foto: Giga