Prijedorska bolnica uskoro bi trebala dobiti angio salu. Tako pacijenti iz prijedorske regije neće više morati odlaziti u Banjaluku za hitne intervencije.

– Dobili smo saglasnost za lokaciju angio sale. Sada idemo u projektnu dokumentaciju i to bi trebalo da košta oko 200.000 KM. Nadamo se da će angio sala početi s radom do kraja ljeta – istakao je Andrija Vukotić, vršilac dužnosti direktora Bolnice “Dr Mladen Stojanović”.

Dotrajala medicinska oprema, takođe je jedan od gorućih problema ove zdravstvene ustanove. Ona je, prema riječima Vukotića, zadnji put obnovljena prije 10 godina. I to putem donacija.

– Svako odjeljenje u našoj bolnici ima potrebu za novom medicinskom opremom. To je već dosta dotrajalo, tako da nam je nova oprema neophodna. Pokvario nam se gastro-aparat i on sada treba da ide u Češku na popravku. Takođe, pokvaren nam je i kolonoskop, koji, takođe, treba da ide na popravku. Imamo kvarove određene medicinske opreme, a imamo, kao što sam rekao i dotrajalost opreme – dodao je on.

U bolnici bi uskoro sa radom trebao početi aparat za magnetnu rezonancu. U planu je i rekonstrukcija objekta ove ustanove, koji je izgrađen prije 36 godina.

B. D.