11.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

PRIJEDORSKA PUBLIKA UŽIVALA U BANJALUČKOJ “PODVALI”

Najnovije vijesti

Sinoć je prijedorska publika uživala u izvanrednoj predstavi “Podvala” Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke. Glumački ansambl predvođen: Ljubišom Savanovićem, Aleksandrom Stojkovićem i Deanom Batozom oduševili su brojnu publiku koja ih je na kraju predstave ispratila sa pozornice dugim i gromoglasnim aplauzom.

Nakon čitavog niza podvala u ovoj komediji, počevši od onih sitnih, intriganmtnih palanačkih pa do vrhunski vještih ova predstava nam je nametnula pitanje ‒ gdje je kraj etičke ravnodušnosti?

Patrijarhalno-seoski mentalitet, čiji je predstavnik lik seljaka Živana (Dean Batoz), susreće se i sukobljava sa novom “trgovačkom logikom” utjelovljenom u liku zelenaša Vuleta Pupavca (Aleksandar Stojković) a tu je i glavni lik, poluobrazovan, polupismen i, što je najgore, samouvjeren i siguran u sebe, Neša advokat, čiji je lik odlično dočarao Ljubiša Savanović..

PREDSTAVA PODVALA

U predstavi još su igrali: Đorđe Marković, Dragoslav Medojević, Goran Jokić, Slađana Zrnić, Snježana Štikić, Vedrana Mačković, Dragana Marić i Nataša Ivanović.

Foto album sa ove predstave možete POGLEDATI OVDJE!

tekst i foto: Dragan Stojnić Giga