6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

PRIJEDORSKA ULIČNA TRKA NA ATLETSKOJ MAPI SVIJETA (FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

Povodom 24. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2017” za učesnike, atletske radnike, te prijatelje sporta kod gradonačelnika Milenka Đakovića, predsjednika Organizacionog odbora, organizovan je prijem. Tom prilikom je rečeno da je ovaj praznik “kraljice sportova”, uz Beogradski maraton, najprestižnija atletska priredba u regiji.  Mnogi rado dolaze u Prijedor i podešavaju kalendar prema ovoj trci.

Uz prijatelje iz Srbije, koji su 1994. godine organizovali prvu trku, prijemu su prisustvovali i prijatelji iz Slovenije, te gosti iz Kenije. Promoter trke Dragan Perić, višestruki prvak Balkana, učesnik šest svjetskih prvenstava i pet olimpijada, osvajač medalja sa šampionata Evrope u bacanju kugle, bio je oduševljen. Uz ranije trke, pohvalio je organizovanje trke rekreativaca i  djece sa poteškoćama u razvoju.

Desetostruka pobjednica trke u Prijedoru Sonja Stolić, nakon brojnih  takmičenja širom svijeta, kaže da joj je Prijedor prirastao srcu, a trka  ovdje je nešto najljepše. Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković goste je upoznao sa razvojem Prijedora  i podsjetio da je u prethodne 23 trke kroz cilj prošlo oko 90.000 učesnika, a pratilo ih je preko 320.000 ljubitelja “kraljice sportova”. Nova trka, uz TV prenos, prilika je da slika o Prijedoru ode širom svijeta, rečeno je na  prijemu.

M.Bogun

foto:Giga