-2.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

PRIJEDORSKI SDS: „NE“ PRODAJI AKCIJA LJUBIJSKIH RUDNIKA (VIDEO)

Najnovije vijesti

O prijedlogu Vlade RS o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala Rudnika željezne rude „Ljubija“ „Izrael investment grupi“, danas se, na konferenciji za novinare, izjasnio i Gradski odbor prijedorskog SDS-a.

– SDS je je i ranije, kad je riječ o ovoj temi, jasno pokazao da je na strani Prijedora, njegovih privrednih resursa i njegovih građana – izjavio je predsjednik prijedorskog SDS-a Milan Tubin i poručio da Srpska demokratska stranka nema namjeru da na ovakav način podrži privatizaciju državnog kapitala u Ljubijskim rudnicima.

– To nije dobra priča ni za Prijedor ni za Republiku Srpsku – konstatovao je Tubin i podsjetio da će tačku na višemjesečnu polemiku o opravdanosti ili neopravdanosti prodaje akcija državnog kapitala u Ljubijskim rudnicima sutra staviti Narodna skupština Republike Srpske. Tu odluku, sa nestrpljenjem, očekuju svi akteri ove priče, a posebno radnici „Mitala“ koji su i u Banjaluci, na javnom protekstu, jasno kazali šta misle o namjeri Vlade da rudničke akcije, za 92 miliona maraka, prodaju „Izrael investment grupi“.

R. R.

foto: Giga