Gradski odbor Srpske demokratske stranke Prijedor sinoć je u Marićkoj obilježio 30 godina od osnivanje ove stranke. Nakon bogosluženja u crkvi Svetog proroka Ilije, članovi i simpatizeri SDS-a poližili su vijenac na bistu dr. Jovana Raškovića.

Predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor Milan Tubin poručio je da je i ove godine SDS u Marićkoj, jer je upravo na tom mjestu krenula odbrana srpskog naroda na ovim prostora.

– Ovo liči na 1990. godinu, kad je samo SDS dolazio u ove krajeve. Ove godine kad nema šatora, pića i pjesme nema ni Milorada Dodika i ekipe da se ovdje šetaju. Ali, što se nas tiče, ništa ne umanjuje značaj Marićke kao mjesta iz kojeg potiče srpski narodni pokret a to je Srpska demokratska stranka – izjavio je Tubin.

Član Predsjedništva SDS-a Maja Dragojević Stojić poručila je da je posebno sretna što stranka svoj 30. rođendan proslavlja na onom mjestu na kojem je i stvorena.

-SDS je straiji od Republike Srpske, jer ju je on i osnovao. Sve ove godine bili smo uz naš narod. I bićemo i u narednom periodu – rekla je Dragojević Stojić.

Ona je dodala da će naredne godine SDS ujedno slaviti 31 godinu postojanja ali i velik izborni uspjeh.

Z.J.