18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

PRIJEDORSKI STUDENTI DAROVALI KRV

Najnovije vijesti

Tridesetak mladih Prijedorčana jutros je došlo u prijedorsku službu Zavoda za transfuzijsku medicinu RS, da bi darovali dragocjenu tečnost. Cijelu akciju pokrenulo je Omladinsko humanitarno udruženje „Čisto srce“, a motiv je bilo povezivanje studenata i nevladinog sektora.

Mile Vujasin
Mile Vujasin

– Ideja je bila da ujedinimo studente, da se oni angažuju na ovaj način i da pokažu humanost. Odziv je velik i drago nam je zbog toga. Nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju i da će nam se u sledećoj akciji pridružiti studenti Rudarskog fakulteta – rekao je Mile Vujasin iz „Čistog srca“.

Ideja za ovu akciju upravo se rodila kod studenata Rudarskog fakulteta, ali su oni zbog drugih planiranih aktivnosti bili spriječeni da učestvuju u akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

– Prvenstveno smo htjeli da organizujemo zajedničku aktivnost svih studenata i „Čistog srca“, jer naša organizacija već nekoliko godina na svaka tri mjeseca organizuje akciju darivanja krvi. Sad smo željeli da uvežemo fakultete, kako bi i oni počeli zajednički da rade. Ova akcija, zapravo, treba da potakne ljude da razmišljaju o pomoći drugima, ali i da pokaže spremnost na saradnju mladih u Prijedoru – poručila je Tijana Grujičić iz ove nevladine organizacije.

Među dvadesetak studenata Visoke medicinske škole našao se predsjednik studentskog parlamenta ove obrazovne ustanove Marinko Curić, kojem je ovo bio drugi put da daruje krv.

Marinko Curić
Marinko Curić, predsjednik studentskog parlamenta Visoke medicinske škole

– Rado smo se odazvali akciji, da bi proširili svijest studenata, ali i širih slojeva društva o značaju darivanja krvi – rekao je Curić.

Da je akcija imala dobar odziv, pokazalo je nekoliko učenika Mašinske škole koji su došli da, po prvi put, daruju tečnost koja život znači.

Z.J.

foto: Giga