U subotu je održano 22. Prvenstvo Republike Srpske u tekvondou za vrtićance, mlađe kadete, kadete, juniore i seniore. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a nastupilo je preko 280 takmičara. Među njima našla su se i tri prijedorska kluba koja su se iz Zvornika, gdje je prvenstvo održano,   vratila sa ukupno 32 medalje.

Tekvondo klub “Ljubija”

Tekvondo klub “Ljubija”  nastupio je sa 16 takmičara, a osvojeno je isto toliko medalja. Od toga šest je bilo zlatnih, jedna srebrna i devet bronzanih. Zlato su za “Ljubiju” osvojili su Kristijan Timarac,  Miloš Stojanović, Božidar Pilipović, Marko Gnjatić, Zehra Beganović  i Marija Trepanc. Srebrni je bio Tarik Beganović, a bronzane medalje su osvojili Elena Bajić, Andrija Bajić, Stefan Cvijić, Njegoš Jeličić, Nataša Ilić, Nemanja Knežević, Romana Kobas, Nemanja Kotaraš i Miloš Jeličić. Pored toga, “Ljubiji” je pripao pehar za drugo mjesto u konkurenciji vrtićanaca, dok je Kristijan Timarac proglašen za najboljeg vrtićanca prvenstva.

Tekvondo klub “Kozara”

Tekvondo klub “Kozara”  takođe je imao dobar rezultat, osvojivši ukupno osam medalja, od čega četiri zlatne, dvije srebrne i dvije bronzane medalje. Zlatni su bili Elena Bradić, Đurđa Bradić, Nikolina Mudrinić i Zoran Vukobrad. Uz to, Đurđa Bradić je proglašena za najbolju kadetkinju na prvenstvu. Srebni su bili Dajana Vukobrad i Ana Stojanović, dok su bronzu osvojili Marija Bradić i Marija Vikić. Za  “Kozaru” je nastupio  i Andrej Vukić, ali uprkos dobroj borbi nije uspio da dođe do medalje.

Tekvondo klub “Spartak”
Tekvondo klub “Spartak”

Osam medalja osvojio je i Tekvondo klub “Spartak”, od čega dvije zlatne, tri srebrne i tri bronzane. Najsjanije medalje osvojili su Kristijan i Danilo Janjić. Srebrne medalje osvojili su Kristina Janjić, Miloš Šukalo i Dario Janjić, dok su bronzani bili Stefan Stojnić, Sara Erić i Sofija Rokvić.

KV