Povodom Međunarodnog dana studenata, prijedorski Demokratski narodni savez uručio je večeras članske kartice novim članovima iz redova studenata. DNS je postao bogatiji za deset mladih ljudi koji, kako kažu,  imaju jasne planove za bolju budućnost svih građana. Jedna od njih je i Verica Petrić, student poljoprivrednog fakulteta.

– Priključila sam se DNS-u, jer poznajem njihov dosadašnji uspješan rad. Želim da se pridružim mladim i ambicioznim ljudima koje okuplja ova stranka, da zajedno doprinesemo razvoju grada, a takođe ukažemo na neke probleme studentske populacije – rekla je Petrićeva.

Dobrodošlicu u Demokratski narodni savez, studentima je poželio Milenko Đaković, predsjednik DNS-a, Gradskog odbora Prijedor. On je istakao da ovu stranku prepoznaje sve više građana, što, po njegovim riječima,  potvrđuje i kontinuiran porast članova.

– Zbog toga je DNS postao mnogima trn u oku i svjedoci smo medijskih napada koje, ovom prilikom, želim da demantujem. Mnogi navodi koji su, u posljednje vrijeme, plasirani u sredstvima informisanja i preko interneta, potpuno su netačni i izmišljeni. Time se služe oni koji nemaju dobre namjere, jer žele da poremete odnose u DNS-u. Međutim, mi stabilno radimo, vodimo politiku koja je dopadljiva građanima, prije svega mladim ljudima, i zbog toga ćemo nastaviti sa svojim djelovanjem, ne obazirući se na mnoge koji upiru otrovne strelice prema Demokratskom narodnom savezu – rekao je Đaković.

Duško Miletić, predsjednik Organizacije mladih DNS-a Prijedor, koja ima oko 3.500 članova, rekao je da je, povodom Međunarodnog dana studenata, podjela članskih kartica danas organizovana u pet najvećih gradova Republike Srpske. Na taj način, ova stranka je proširila svoje redove sa stotinu omladinaca.

– U svojoj platformi, Mladi DNS-a najviše su se bazirali na studente, ne da bi privukli glasove, nego da bi se studenti uključili u naš rad, da bismo poboljšali obrazovni sistem. Sve više mladih je to prepoznalo i pristupaju Demokratskom narodnom savezu – naglasio je Miletić.

Gradski odbor DNS-a u Prijedoru ima preko 12.000 članova.

D.S.

Prethodni„PETARDA“ U MREŽI „ŽELJEZNIČARA“
Slijedeći RUKOMETAŠICE „MIRE“ : U JABLANICU PO PRVE GOSTUJUĆE  BODOVE (VIDEO)