2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA ZA NAJBOLJE UČENIKE (VIDEO)

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je organizovao prijem za 24 najboljih učenika prijedorskih osnovnih i srednjih škola. Prijedor ima mladost kojom se ponosi i koja je garant bolje budućnosti, rečeno je tom prilikom. Među đacima koji su svojim radom zaslužili priznanje lokalne zajednice, bio je Vasilije Pačariz, učenik 9. razreda Osnovne škole „Petar Kočić“:

– Ovo je za nas veoma važan trenutak u životu, a mnogo nam znači što je Gradska uprava to prepoznala – rekao je Pačariz koji namjerava nastaviti školovanje u prijedorskoj gimnaziji.

Učenica trećeg razreda srednje Muzičke škole „Savo Balaban“, Kristina Rokvić, u budućnosti se vidi kao student muzičke akademije:

– Znam da moj trud nije bio uzaludan, da to neko poštuje i cijeni. Drago mi je što sam bila dio ovog prijema u Gradskoj upravi – rekla je Rokvićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković đacima je uručio po stotinu konvertibilnih maraka i poklon-knjigu.

– Grad Prijedor vodi računa o najuspješnijoj djeci, a iduće godine ćemo nastojati da stipendiramo u posebnom iznosu one đake koji su postigli najbolje školske rezultate – najavio je Đaković.

Gradonačelnik Prijedora savjetovao je učenike i njihove roditelje da povedu računa prilikom izbora srednje škole i fakulteta u nastavku obrazovanja, da ne izaberu zanimanja koja nemaju perspektivu na tržištu rada. Gradu Prijedoru će u narednom periodu biti potrebna kvalitetna i kvalifikovana radna snaga, poručio je gradonačelnik Đaković na tradicionalnom prijemu povodom obilježavanja Dana grada, 16. maja.

D. S.