Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je juče prijem za predstavnike Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov, Filološkog fakulteta Panevropskog univerziteta “Apeiron” Banjaluka, Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor i Udruženja Bosanski kulturni centar Prijedor.

U pitanju su organizatori i učesnici manifestacije kojom je sinoć obilјeženo 220  godina od  rođenja ruskog književnika Aleksandra Sergejeviča Puškina.

– Mi smo gostima poželјeli dobrodošlicu i porazgovarali o mogućoj saradnji u budućem vremenu, a posebno smo obradovani podatkom jer jedan student iz našeg grada studira medicinu na čuvenom Univerzitetu Lomonosov – rekao je Đaković.

Dekan Fakulteta filoloških nauka Panevropskog univerziteta “Apeiron”  prof. dr Larisa Čović je novinarima izjavila da ovaj fakultet ovih dana slavi deceniju postojanja i rada, te da su u okviru tog jubileja pozvali partnere iz Lomonosova.

Zamjenik direktora Fakulteta za prevođenje Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov Marija Isakova Nikolajevna napomenula je da je Moskovski državni univerzitet jedan od najstarijih  univerziteta u Rusiji.

– On je i jedan od najsavremenijih visokoškolskih ustanova u Rusiji na kojem studira oko 40.000 kako ruskih tako i stranih studenata. Zato  naš univerzitet sa velikim zadovolјstvom podržava bilo kakve inicijative koje su vezane za širenje ruskog jezika, kulture i književnosti.  I zato smo sa radošću prihvatili ovaj poziv da budemo dio ovog programa – kazala je Nikolajevna.

KV

PrethodniUSVOJEN NACRT BUDŽETA ZA 2020. GODINU (video)
SlijedećiCIRKUS NA LEDU ODUŠEVIO PRIJEDORČANE (video)