Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora priredio je prijem za predstavnike Gradske organizacije SUBNOR-a i Udruženja penzionera, koji su se Gradskoj upravi zahvalili na saradnji i pomoći u radu.

Tu obostrano dobru saradnju istakao je i gradonačelnik Đaković. -Imamo organizovan, sistemski pristup, gdje svake godine izdvajamo sredstva iz budžeta za potrebe ove dvije organizacije, a oni ih na najbolji način  usmjeravaju prema svojim članovima, tamo gdje su potrebe najveće – rekao je Đaković, koji je članovima ova dva Udruženja čestitao nadolazeće praznike.

Veljko Rodić, predsjednik Gradske organzacije SUBNOR-a rekao je da u Prijedoru ima 40-tak živih učesnika Drugog svjetskog rata, nešto manje njihovih supruga, ali zato najviše potomaka i poštovalaca Narodno-oslobodilačke borbe.  Gradskoj upravi, gradonačelniku i njegovim saradnicima zahvalio se na razumijevanju, moralnoj i materijalnoj podršci. On je dodao da u Prijedoru živi samo jedan nosilac partizanske spomenice,  Dragutin Čelica, a drugi s ovih prostora, Dušan Kajtez trenutno se zbog zdravstvenog stanja nalazi kod kćerke u Crnoj Gori.

Na pomoći i obostranoj saradnji zahvalio se i Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora.  Ističe da je ovakav primjer saradnje jedinstven u RS, kao i da je današnji prijem bilo prilika da gradonačelniku saopšte šta su radili u godini na izmaku. Pomoć je, kako je rekao, dobilo oko 1.500 socijalno ugroženih penzionera, njih 357 bilo je i na banjskom liječenju. Brdar je naglasio i povećanu smrtnost najstarije populacije koja vrlo teško živi. – Dovoljno je reći da preko 70 odsto penzionera u RS živi ispod granice siromaštva.  To je nažalost naša stvarnost, a grad Prijedor znajući za te podatke svake godine upravo iz tih razloga pomaže ovu populaciju na čemusmo im zahvalni – istakao je Brdar. 

Svečani prijem za gradonačelnika Milenka Đakovića danas je organizavao i Gradski odbor SUBNOR-a Prijedor.

M.Z.

PrethodniUGOSTITELJIMA OMOGUĆENO DUŽE RADNO VRIJEME
SlijedećiPU PRIJEDOR: PREDAVANJE ZA OSNOVCE “PETARDE NISU IGRAČKE” (video)