12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

PRIJEM ZA UČESNIKE „KULTURNOG LJETA 2016“

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić organizovao je danas prijem za predstavnike ustanova kulture, kulturno-umjetničkih društava, turističke organizacije i nevladinih organizacija koje su učestvovale u kreiranju manifestacije “Kulturno ljeto 2016”.

kulturno-ljeto

U 90 dana Kulturnog ljeta organizovano je oko 35 manifestacija koje su krasile gradske trgove i ljetne pozornice. Značajno je pomenuti da su kulturni sadržaji raznih vrsta doprli i do najudaljenijih sela. Na to su ponosni učesnici ove već tradicionalne manifestacije u gradu na Sani.

kulturno-ljeto-2

Pavić je zahvalio za dugogodišnju saradnju koja je i ove godine došla do punog izražaja u predstavljanju kulturnih vrijednosti grada. Učesnicima je uručio zahvalnice i biltene manifestacije, a i oni su uzvratili poklonima gradonačelniku.

img_9783

“Kultura je nešto što se u Prijedoru njeguje i razvija i što se predstavlja i van područja grada, tako da onima koji su zaslužni za to moramo bar na ovaj način odati priznanje”, rekao je Pavić.

Bogati kulturni sadržaji i ove godine privukli su brojne sugrađane, ali i brojne turiste koji su posjete Prijedoru u vrijeme određenih manifestacija počeli stavljati u svoje kalendare.

M.Stegić

foto: Dragan Stojnić Giga

img_9791 img_9792 img_9786 img_9784kulturno-ljeto-1