Gradonačelnik Milenko Đaković priredio je danas prijem za učesnike „Prijedorskog ljeta kulture“. Ova tromjesečna manifestacija održana je po jedanaesti put i prepoznatljiva je kako kod domaćeg stanovništva, tako i kod gostiju koji, tokom ljetnih mjeseci, borave u Prijedoru. „Prijedorsko ljeto kulture“ trajalo je od 30. maja do 24. avgusta. Obuhvatilo je preko 40 različitih kulturnih sadržaja koji su održani na više od 30 lokacija. Koncerti, festivali folklora, izložbe, predstave, maskenbal i filmske projekcije, samo su dio bogatog programa ove manifestacije. Gradonačelnik Đaković, uz dodjelu zahvalnica, potencirao je ulogu ustanova, kulturno-umjetničkih društava, udruženja i svih onih koji su doprinijeli sadržajnosti jedanaestog „Prijedorskog ljeta kulture“.

– Ova manifestacija se polako, ali sigurno, pretvara u novi brend grada Prijedora. Mi ćemo nastaviti sa ovim sadržajima s ciljem uveseljavanja i kulturnog uzdizanja naših sugrađana i gostiju, ali i u smislu turističke ponude grada Prijedora u ljetnim mjesecima – rekao je Đaković.

Na prijemu kod gradonačelnika Prijedora, između ostalih, bili su Goran Krivić i Miloš Zec koji su primili zahvalnice u ime Udruženja građana „Ša fest“ i Orkestra „Sky glory“.

– Učestvovali smo sa „ŠA festivalom“ koji je posvećen našem prerano preminulom drugu i sugrađaninu Daliboru Popoviću Mikši, pjevaču grupe „TATOO“ i akademskom slikaru. Sam festival počeo je prošle godine, kada smo organizovali memorijalni koncert. Uvidjeli smo da postoji interesovanje za dalje, tako da smo i ove godine krenuli sa organizacijom „ŠA festa“, s tim da smo dodali i „ŠA ulicu“ koja je prethodila Festivalu – rekao je Krivić.

Dirigent i vođa orkestra „Sky glory“ Miloš Zec podsjetio je da su u julu održali prvi cjelovečernji koncert koji je naišao na odličan prijem kod građana.

– Na tom koncertu nastupili smo sa petnaest članova, ali već u septembru nam se priključilo još četvoro mojih bivših đaka koji su završili školu i krenuli na fakultet. Dakle okupićemo se opet. To i jeste suština muzike: da se ljudi druže, da imaju rekreativnu aktivnost, ali i da doprinose njegovanju  kulture – smatra Zec.

D. S.

PrethodniZAJEDNO RADITI NA UNAPREĐENJU SISTEMA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA (video)
SlijedećiODRŽANO GRADSKO TAKMIČENJE OSNOVACA “MISLI MINE 2019”