Prijedorski “Vodovod” vrši još danas spajanje potrošača na novi cjevovod u naselju Baltine Bare koji je rekonstruisan u okviru Projekta ekonomskog i ekološkog razvoja /MEG/ vrijednog oko milion KM.
“Ovom rekonstrukcijom i sanacijom biće riješen veliki problem sa gubicima vode u ovom dijelu vodovodnog sistema, koji su rezultat dotrajale vodovodne mreže stare više od 50 godina, čiji su profili suviše mali da bi obezbijedili uredno vodosnabdijevanje”, navodi se u saopštenju iz preduzeća “Vodovod”.

Radovi su dio posla vrijednog oko milion KM za čije izvođenje je putem javnog tendera grad Prijedor izabrao preduzeće “Prijedorputevi”. “Vodovod” je uradio potrebnu projektnu dokumentaciju, a nadzor vrši Zavod za izgradnju grada.

Riječ je o izgradnji primarne i sekundarne vodovodne mreže sa zamjenom postojećih priključaka u Ulici Ive Andrića i zamjeni i sanaciji postojećih cjevovoda i kućnih priključaka u Ulici Šeste krajiške brigade, ukupne vrijednosti 353.329 KM, kao i o zamjeni i sanaciji postojećih cjevovoda i kućnih priključaka u dijelu naselja Čirkin Polje, vrijednosti 604.099 KM.

Iz “Vodovoda” pozivaju potrošače da se javi u službu za razvoj i ekologiju u slučaju da kod njih nije izvršeno prespajanje.

Za MEG polovinu novca izdvaja grad, a polovinu Vlada Švajcarske posredstvom Razvojnog programa UN /UNDP/.

( Srna)