Policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su kriminalističku obradu lica inicijala B.M. (1985) i G.M. (1987) oba iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su 4 marta ove godine izvršila krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičena lica navedenog dana u mjestu Vragolovo, prilikom spaljivanja korova i niskog rastinja izazvali požar koji se zatim nekontrolisano proširio u pravcu mjesta Jutrogošta. Tom prilikom vatra je zahvatila dva pomoćna objekta vlasništvo lica M.P. iz Prijedora a zatim se proširila i na tri pomoćna objekta vlasništvo lica B.M. a koja su u potpunosti izgorjela kao i dio krovne konstrukcije porodične kuće.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor su lokalizovali požar. Povrijeđenih lica nije bilo.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica B.M. i G.M. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće podnesen izvještaj za krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

-Ovim putem apelujemo na građane da prilikom proljetnog uređenja svojih imanja, spaljivanje korova i drugog gorivog materijala vrše na odgovoran i maksimalno oprezan način, kada to vremenski uslovi dozvoljavaju i na površinama koje mogu kontrolisati a kako ne bi došlo do požara i neželjenih posljedica.- navedeno je iz PU Prijedor.

K.V.

 

PrethodniNastavlјena proizvodnja u Rudniku „Omarska”
SlijedećiMINISTAR PETRIČEVIĆ U POSJETI LJUBIJSKOM „ELKERU“