12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

PRIMJER SARADNJE PREDUZETNIKA I GRADSKE UPRAVE

Najnovije vijesti

Firma MM-Plastik dobar je primjer  saradnje preduzetnika i gradske uprave, rekao je prilikom današnje posjete ovoj firmi Milenko Đaković gradonačelnik Prijedora.

Drago Mandić, vlasnik M&M

Ova firma,  bavi se proizvodnjom plastične galanterije, a startovala je u Poslovnom inkubatoru krajem 2006. godine sa jednim zaposlenim i jednom malom mašinom u  jednoj propstoriji.  U međuvremenu je uspostavila saradnju sa   austrijskom firmom Eurosnap, te uz povoljne uslove, koje preduzetnicima nudi gradska uprava, firma je u Industrijskoj zoni “Celpak” kupila lokaciju, na kojoj je izgradila novi poslovni objekat površine 450 kvadratnih metara u koji se preselila prošle godine. Firma sada ime devet velikih mašina za brozganje plastike,  pogon za dizajn i sito štampu, te zapošljava 16 radnika.

U prošloj godini proizvodeno je preko miliion i 200.000  raznih plastičnih pozicija, od kojih je preko 90 posto plasirano na strano tržište, rekao je vlasnik Drago Mandić, i najavio dalje razvojne planove.

Gradonačelnik Đaković je ovom prilikom  naglasio da će Poslovni inkubator i dalje stajati na raspolaganju onima koji planiraju pokretanje neke proizvodne djelatnosti, te da mogu očekivati i pomoć gradske uprave i Agencije „Preda“.

S.M.

foto: Giga