20.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

Pripadnici policije u akciji dobrovoljnog darivanja krvi (video)

Najnovije vijesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u kojojoj su učestvovali službenici iz Policijske uprave Prijedor, koja obuhvata i opštine Kozarska Dubice, Kostajnica, Novi Grad, Krupu i Oštru Luku. Akcija  će trajati od 30. do 31. jula.

U ovoj akciji predviđeno je učešće 60 pripadnika policije koji su dobrovoljni davaoci krvi. I ovaj put odazvali su se po zahtjevu potreba Zavoda za transfuziju. Inspektor Sektora policije Prijedor, Zoran Inđić, kaže da aktiv dobrovoljnih davalaca krvi broji više od 70 članova i da je ova akcija postala tradicija.

– Odazvaće se naši radnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske uprave Prijedor, znajući da je to humana akcija. Možemo još da se pohvalimo da svake godine imamo sve veći broj mladih članova dobrovoljnih davalaca krvi, tu mislim na naše policajce koji dolaze obučeni, kadeti i ostali, oni su jako zainteresovani što je garancija da će nastaviti i da će ovaj naš kolektiv biti još masovniji i veći – rekao je Inđić

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi za pripadnike policije organizuje se dva puta godišnje, povodom Dana policije i u julu mjesecu. Dobra saradnja sa Zavodom za transfuziju RS, Službom u Prijedoru doprinosi uspješnosti i dobroj organizaciji  ovog humanog gesta.

V.G.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!