10.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

PRIPREMLJENO 4.500 PERETAKA I ŠARENIH JAJA

Najnovije vijesti

Članice prijedorskog Kola srpskih sestara danas su dijelile i prodavale vaskršnje peretke i kuvana jaja, a sredstva koja će na taj način zaraditi biće upotrijebljena, između ostalog, za pomoć starima, siromašnima i bolesnim sugrađanima.

Jadranka Mijić

Predsjednik Kola Jadranka Mijić istakla je da je pripremanje vaskršnjih peretaka, koji su ukras gotovo svake potkozarske trpeze za ovaj praznik, počelo prije pet dana.

“Petnaestak od ukupno tridesetak članica ovog udruženja nekoliko dana su pripremale peretke i namjera nam je bila da oko 1.500 od ukupno 4.500 podijelimo djeci i siromašnima, a ostatak ponudimo na prodaju građanima Prijedora po cijeni od jedne KM”, rekla je Mijićeva.
Ona je istakla da će sredstva koja na taj način zarade, upotrijebiti za finansiranje raznih aktivnosti Kola srpskih sestara, koje uključuju pomoć starima, siromašnima i bolesnim sugrađanima.

Peretke u obliku trnove krune koje pripremaju članice Kola srpskih sestara su veoma traženi i čuveni po kvalitetu jer ih pripremaju od domaćih jaja, a po recepturi i strpljenju provjerenih domaćica.
“Peretke smo darovali članovima Udruženja `Neven`, djeci na Dječijem odjeljenju u prijedorskoj bolnici i polaznicima Dnevnog centra za djecu i omladinu pri Udruženju `Nada`”, navela je Mijićeva.
Članice Kola srpskih sestara su dio peretaka izdvojile i za učešće u manifestaciji “Vaskrs s ljubavlju” koja će u nedjelju, 16. aprila na Vaskrs biti održana na malom gradskom trgu.

izvor: Srna

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!