Povodom Međunarodnog dana žena na selu, upriličena je priredba u područnoj Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Gornjim Orlovcima. Pored prigodnog programa učenici su zajedno sa roditelјima pripremali razna ukusna domaća jela.

Učenica petog razreda Mihaela Milanović, kaže da je priredba plod zajedničkog rada učenika, učitelјa i roditelјa, a cilј svega je pokazati zahvalnost ženama na selu koje značajno doprinose dobrobiti porodice i društva.

– Želјeli smo da priredbom pokažemo dio zahvalnosti ženama sa sela, koje zaslužuju mnogo, zbog svog truda koji ulažu za dobrobit porodice, očuvanja tradicije i napretka društva. Naša priredba je mali poklon za njih – rekla je Milanovićeva.

Mihaela Milanović, učenica petog razreda

Bilјana Pantoš kaže da je veliko zadovolјstvo svih roditelјa organizovati priredbu zajedno sa učenicima i pripremati razna ukusna domaća jela.

– Moja kćerka je treći razred ove škole i svake godine pripremamo priredbu i trudimo se da to bude što lјepše i bolјe i da pripremimo što više domaćih proizvoda – naglasila je Pantoševa.

Bilјana Pantoš

Direktor Osnovne škole „Petar Kočić“, Gorana Bosančić kaže da je ovo šesta godina kako područno odjelјenje organizuje priredbu povodom Dana žena na selu i da je zadovolјstvo prisustvovati priredbi koja ima zabavno-edukativni karaker.

Gorana Bosančić, direktor Osnovne škole „Petar Kočić“

– Ujedinjene Nacije su proglasile Međunarodni dan žena na selu 1995. godine i baš je dobra prilika da se osvrnemo na život van asfalta i grada. Žene su ovdje vrijedne, radne i opterećene poslovima u domaćinstvu i ovom priredbom im se zahvalјujemo i zastajkujemo jedan dan da uživamo zajedno sa njima – rekla je Bosančićeva.

Nakon zanimlјivih igrokaza, igre i pjesme, prisutni su imali priliku da probaju razna ukusna tradicionalna jela, po recepturi mama i baka.

I.P.

PrethodniRukometašice „Mire” sa 41:20 deklasirale “Hrasnicu”
SlijedećiDAN ŽENA NA SELU Pozitivan primjer Vesne Marić iz Saničana (video)