U Pozorištu Prijedor održana je završna priredba mališana predškolskih grupa Javne ustanove Dječiji vrtić „Radost“. Priredbi je prethodio svečani defile ulicama grada u kojem je učestvovalo oko 160 predškolaca 72.  generacije koja je pohađala vrtić.

Kako kažu mališani, danima su vježbali da završnu priredbu izvedu bez greške i sa osmijehom na licu. Ispraćaj mališana iz vrtića posebno je emotivan za vaspitače. Vaspitač u JU Dječiji vrtić „Radost“, Nataša Rodić priča da je završna priredba opraštaj od zajedničkih lijepih trenutaka kojih je bilo bezbroj tokom prošlih godina.

“Ovo su momenti puni emocija, jer se mnogo vežemo za djecu koja provode sa nama nekoliko godina, tako da smo srećni što su svi zdravi i što će u septembru sjesti u školske klupe”, rekla je Rodićeva.

Pomoćnik direktora JU Dječiji vrtić „Radost“, Gordana Lovrić kaže da je ispraćaj svake generacije događaj za pamćenje.

“Izuzetno je ovo veče zato što posljednje dvije godine i kada smo trebali da obilježimo jubilej 70 godina vrtića nismo bili u mogućnosti zbog poznatih razloga kao što su izolacija i pandemija, tako da je za nas ovo veče koje je inače najemotivnije u godini dodatno emotivno zbog te dvije godine pauze”, rekla je Lovrićeva.

Kraj boravka u vrtiću predškolci su obilježili i svečanim defileom ulicama grada. U prijedorskom vrtiću „Radost“ boravi 476 mališana. Zbog odlaska predškolaca uskoro će biti raspisan konkurs za popunu upražnjenih mjesta.

B. M.

PrethodniPOČELA ISPLATA 15 MILIONA KM AKCIONARIMA RŽR „LJUBIJA“
SlijedećiOTVORENA IZLOŽBA RADOVA TEODORE JURIĆ-MILJUŠ