0.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

PRIRODNA BOGATSTVA NE SMIJU SE PRODAVATI

Najnovije vijesti

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je da će se DNS zalagati da se prirodna bogatstva Srpske ne smiju prodavati i da se javna dobra kao što su vode, šume, električna energija, rude i slično, moraju sačuvati.Za Rudnik željezne rude “LJubija”, Pavić je rekao da čeka da vidi šta će Vlada Srpske predložiti.

“Stav DNS-a je da Rudnik `LJubija` mora da radi, a cijena za prodaju nas uopšte ne interesuje. To da se proda za 50 ili 60 miliona i da sutra ne radi nije u interesu Prijedora”, naveo je Pavić.

On je ocijenio da koalicioni partneri /SNSD, DNS i SP/ dobro funkcionišu, ali da nisu u svemu istomišljenici.

“DNS ima svoje principe i želi da sačuva autohtonost partije, odnosno našeg članstva i ljudi koji nam vjeruju. Ne mogu reći da sukoba nema, ali ne sukoba u smislu svađa, nego različitih mišljenja”, rekao je Pavić za “Nezavisne novine”.

On je naglasio da se dosta toga unutar vladajuće koalicije usaglasi i da ono o čemu se ne postigne saglasnost neće biti uzrok sukoba, jer su svjesni da se o tome ne mogu dogovoriti.

Pavić je rekao da su sastav i djelovanje Ustavnog suda BiH neprimjereni zemlji koja želi da uđe u EU i da se tu nešto mora mijenjati, naglasivši da stranim sudijama nije mjesto u Ustavnom sudu BiH.

srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!