-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

PRIVATIZACIJU “LJUBIJE” RIJEŠITI “HLADNE GLAVE”

Najnovije vijesti

Problem privatizacije prijedorskog Rudnika željezne rude /RŽR/ “LJubija” mora se riješiti razumno i “hladne glave”, a ne ličnim optužbama, saopštila je Sindikalna organizacije kompanije “Arselor Mital” Prijedor.
“Mislimo da ovdje nema mjesta ličnim optužbama i veoma smo neugodno iznenađeni optužbama Evgenija Zotova, direktora `Izraeli investment grupe`, na račun /gradonačelnika Prijedora/ Marka Pavića i /generalnog direktora kompanije `Arselor Mital` Prijedor/ Mladena Jelače”, navodi se u saopštenju.

Sindikalci ovog prijedorskog preduzeća ističu da je poznato da je Pavić više puta izjavio da ovaj problem treba riješiti na najbolji mogući način za grad i prijedorsku regiju, ne stavljajući se ni na čiju stranu, čime bi bio obezbijeđen kontinuitet rudarske proizvodnje koji traje već 100 godina.

Oni smatraju da ovakva pitanja od velikog značaja treba rješavati u institucijama Republike Srpske, a ne medijskim putem.

“Apelujemo na nadležne institucije u Republike Srpske da što prije donesu konkretne odluke koje bi bile najbolje rješenje za budućnost nas i naših porodica, kao i grad Prijedor”, navode iz Sindikalne organizacije kompanije “Arselor Mital” Prijedor.

izvor: Srna

foto: Arhiva