Da su privredne komore jedna od najstarijih privrednih asocijacija na našim prostorima, potvrđuje podatak da Područna privredna komora Banjaluka sutra obilježava 115 godina neprekidnog postojanja i rada. Ova asocijacija osnovana je 1902. godine: trenutno djeluje na području 21 zajednice lokalne samouprave i okuplja 5.470 članica.

Iako su se mijenjala društvena uređenja, Komora je uvijek bila ključno mjesto okupljanja privrednika. Osnovni zadatak i cilj funkcionisanja privrednih komora, ne samo kod nas nego u cijelom  svijetu, je da zastupaju interese privrede u dijalogu sa izvršnim organima vlasti na svim nivoima, te da promovišu potencijale privrede, kako u zemlji, tako i inostranstvu, rekao je Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banja Luka, na današnjoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

U Prijedoru je 2010. godine formirana Kancelarija ove komore. Ona  okuplja oko 900 privrednih subjekata s kojima se, u svakodnevnim kontaktima, traže rješenja problema sa kojima se susreću u  svom radu, rekla je Dijana Đaković, rukovodilac ove kancelarije.

Povodom jubileja, priznanja će biti uručena sutra u Banjaluci kompanijama koje su počele sa radom prije formiranja Komore, zatim onima koje imaju 50 i više godine, te onima koje su posebno doprinijele radu Komore.

Uskoro i video prilog!

S.M.

foto: Giga

PrethodniMEĐUNARODNA LICENCA PRIJEDORSKOM PČELARU (VIDEO)
SlijedećiRUKOMETAŠICE  “MIRE” GUSTI  “KRIVAJE”