10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

PRIVREDNA KOMORA BANJALUKA OBILJEŽAVA 115 GODINA RADA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Da su privredne komore jedna od najstarijih privrednih asocijacija na našim prostorima, potvrđuje podatak da Područna privredna komora Banjaluka sutra obilježava 115 godina neprekidnog postojanja i rada. Ova asocijacija osnovana je 1902. godine: trenutno djeluje na području 21 zajednice lokalne samouprave i okuplja 5.470 članica.

Iako su se mijenjala društvena uređenja, Komora je uvijek bila ključno mjesto okupljanja privrednika. Osnovni zadatak i cilj funkcionisanja privrednih komora, ne samo kod nas nego u cijelom  svijetu, je da zastupaju interese privrede u dijalogu sa izvršnim organima vlasti na svim nivoima, te da promovišu potencijale privrede, kako u zemlji, tako i inostranstvu, rekao je Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banja Luka, na današnjoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

U Prijedoru je 2010. godine formirana Kancelarija ove komore. Ona  okuplja oko 900 privrednih subjekata s kojima se, u svakodnevnim kontaktima, traže rješenja problema sa kojima se susreću u  svom radu, rekla je Dijana Đaković, rukovodilac ove kancelarije.

Povodom jubileja, priznanja će biti uručena sutra u Banjaluci kompanijama koje su počele sa radom prije formiranja Komore, zatim onima koje imaju 50 i više godine, te onima koje su posebno doprinijele radu Komore.

Uskoro i video prilog!

S.M.

foto: Giga