Pandemiju virusa korona prijedorska Bolnica “Dr Mladen Stojanović” dočekala je sa svega tri respiratora, što ne može odgovoriti potrebama pandemije. Kako bi se što brže reagovalo, gradonačelnik Prijedora zatražio je pomoć prijedorskih privrednika, koji su se odmah odazvali akciji prikupljanja sredstava, radi unapređenja i funkcionisanja Bolnice “Dr Mladen Stojanović” u novonastalim okolnostima. Formiran je Odbor za praćenje i korištenje sredstava, koji koordinira nabavku u skladu sa potrebama ove zdravstvene ustanove.

Naši građani nas trebaju i moramo da im pružimo ono što je neophodno da, u slučaju potrebe, budu liječeni na adekvatan i kvalitetan način, kaže Mladen Jelača, direktor “ArcelorMittala Prijedor” i član ovog odbora. Do sada se akciji priključilo oko 40 privrednika i fizičkih lica.

– Uspjeli smo da prikupimo oko 340.000 KM, kako u novcu, tako i u vrijednosti robe koja se donira. Već smo ušli u realizaciju trošenja sredstava na osnovu preporuka iz bolnice. Usmjerili smo sredstva za ono što je najhitnije, a to su respiratori, monitoring sistem za liječenje pacijenata sa korona virusom, zaštitna oprema, dezinfekciona sredstva… Ova akcija je dobro počela, želimo i dalje da je afirmišemo, svi oni koji žele mogu da nam se pridruže. Kao odgovorni privrednici, na ovaj način želimo da pomognemo našoj lokalnoj zajednici – rekao je Jelača.

Zajedno možemo da pomognemo našim sugrađanima, poručuje Enes Kahrimanović, direktor “Austroneta”. Zahvalio se dijaspori koja je i u ovim teškim trenucima, uz Prijedor.

– Lično znam pojedince koji su izvršili uplate, kako iz Prijedora, tako i naši ljudi koji se nalaze u inostranstvu. Zato imamo dva računa, tekući i devizni. Nama će bolnica i sve ovo što se nabavi trebati sutra. I 10 KM je vrijedna donacija. Bitno je da smo svi zajedno i da u ovim teškim vremenima pomognemo našem gradu, našoj bolnici i sugrađanima – poručio je Kahrimanović, koji je takođe član navedenog odbora.

Iz Odbora poručuju da su jedan dio sredstava usmjerili prijedorskom Domu zdravlja. Koliki je značaj medicinskih radnika za cijelu zajednicu i u ovim momentima, uvjerili smo se svi. Zato im treba pomoći.

M. Šodić

PrethodniNEMA NOVOZARAŽENIH VIRUSOM KORONA (video)
SlijedećiAPEL GRAĐANIMA DA NE PALE VATRE NA OTVORENOM