Priznanje Boračke organizacije RS Gradu Prijedoru (video)

Gradu Prijedoru danas je dodjeljen Zlatni znak Boračke organizacije RS, za uložene napore koje ova lokalna zajednica pruža u rješavanju boračkih pitanja. Ovo visoko priznanje gradonačelniku Milenku Đakoviću uručio je predsjednik BO RS Milomir Savčić.

– Ja sam se i danas mogao uvjeriti da su odnosi Gradske uprave Prijedor i boračke populacije na visokom nivou. Iskreno, to je i očekivano, jer je i sam gradonačelnik bio borac i jedan je od osnivača Boračke organizacije – poručio je Savčić.

Milomir Savčić, predsjednik BO RS

On je dodao da je teško riješiti sve probleme, ali važno je nastaviti raditi na pronalaženu rješenja. Gradonačelnik Đaković naglasio je da je ovo priznanje za sve ljude u Gradskoj administraciji i prethodne gradonačelnike.

– Najvažnije je istaći da je ovdje uspostavljen sistemski način rješavanja problema. Sve velike obaveze prema borcima izvršavamo na organizovan način, bez nejasnoća i gdje svako radi svoj posao – rekao je Đaković, koji se zahvalio  na priznanju, čestitavši 25. godina postojanja BO RS. On je dodao da će se nastaviti razvijati dobra saradnja sa Boračkom organizacijom.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!