Grad Prijedor je prestižno priznanje “Global lokal” dobio u kategoriji najboljih lokalnih zajednica, zajedno sa još sedam laureata iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije. Drugi Svjetski kongres preduzetništva, koji je ove godine održan u Skoplju, organizuje se sa ciljem promocije značaja, svrhe i kulture preduzetništva.

– Ovo je još jedno priznanje koje grad Prijedor prepoznaje na mapi cijelog svijeta i Evrope, po stvaranju uslova i ambijenta za dalji razvoj preduzetništva i privlačenja investitora na ovim prostorima u raznim sektorima privređivanja – rekao je gradonačelnik, Milenko Đaković.

Organizatori kongresa bile su 22 organizacije iz 11 zemalja svijeta, predvođene Međunarodnim ekonomskim forumom „PERSPEKTIVE“, a održan je po visokim pokroviteljstvom Vlade Sjeverne Makedonije. Nagradu je u ime grada Prijedora preuzeo zamjenik gradonačelnika, Aleksandar Miljuš. – Grad Prijedor je ovo priznanje dobio skupa sa predstavnicima gradova iz Hrvatske i Slovenije, tačnije Maribora i Osijeka. Kada uporedite broj stanovnika koji žive u ova dva grada i budžete s kojima raspolažu, mislim da je ovo veliki uspjeh za grad Prijedor – rekao je Miljuš.

Misija kongresa je predstavljanje preduzetništva kao nezamjenjive poluge, ekonomskog razvoja i rješavanje aktuelnih problema u svijetu. Mišo Reljić, savjetnik gradonačelnika za ekonomske poslove rekao je da je ovo međunarodno priznanje značajno za grad Prijedor, koje će se moći koristiti za promotivne svrhe u komunikaciji za zainteresovanim investitorima.

– Mi želimo da podržimo razvoj domaćeg preduzetništva, a intezivno radimo i na privlačenju stranih investitora. Pratite dešavanja oko dolaska investitora u grad Prijedor, a imaćete priliku u narednom periodu da čujete riječ više o podršci koju dajemo udruživanju preduzetnika na našim prostorima. Želimo da obje kategorije budu podjednako zastupljene, te da im omogućemo dalji razvoj – dodao je Reljić.

Iz RS na kongresu su još nagrađeni opštine Laktaši, Derventa, Gacko, grad Brčko, te Ministarstvo energetike i rudarstva RS. Iz Federacije BiH: opštine Goražde, Bosanska Krupa i Konjic, Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja županije Posavske, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, te Ministarstvo trgovine FBiH.

M.Šodić

PrethodniZAVRŠENA 30. SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA (video)
SlijedećiU SUBOTU PREKID VODOSNABDIJEVANJA U VEĆEM DIJELU GRADA