-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

PROBLEM PRAVE PODZEMNE VODE, SUTRA NEMA NASTAVE U ŠKOLI U GOMJENICI

Najnovije vijesti

Situacija u Prijedoru se stabilizuje, rijeka Sana se povlači, ali problem predstvljaju podzemne vode. Zbog toga sutra neće biti nastave u područnom odjeljenju osnovne škole u Gomjenici.

“Voda se približila osnovnoj školi i zbog toga ćemo morati otkazati nastavu. Immao sličnu situaciju u naselju Tukovi, gdje se Sana povlači, ali su problem podzemne vode. Djelovali smo preventivno, poslali smo vatrogasce na teren, koji pokušavaju preusmjeriti vodu”, rekao je gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor.

On je danas sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obišao Topolik, odakle je poručeno da zbog čišćenja korita rijeke Miloševice, nije došlo do njenog izlijevanja.

“Možemo da kažemo građanima Prijedora da se situacija smiruje. “Vode Srpske” i Gradska uprava proveli su aktivnosti uklanjanja šiblja ovdje u blizini Miloševice i povećan je kapacitet protočnosti. Radimo mnogo toga, imamo milionske investicije svake godine, ali svjedoci smo da je došlo do poremećaja klime i neprestano se moramo boriti sa prirodom”, poručio je Minić.

B.D.