PRODUŽEN ROK ZA BESPLATNA UČLANJENJA SREDNJOŠKOLACA – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Kultura PRODUŽEN ROK ZA BESPLATNA UČLANJENJA SREDNJOŠKOLACA

PRODUŽEN ROK ZA BESPLATNA UČLANJENJA SREDNJOŠKOLACA

0

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” Prijedor pozvala je danas sve srednjoškolce da se do srijede, 1. februara, besplatno učlane.
Ova kuća tradicionalno obilježava 27. januar, praznik posvećen Svetom Savi, prosvjetitelju i zaštitniku školstva, besplatnim učlanjenjem za osnovce i srednjoškolce.

Sedmica Svetosavlja ove godine bila je od 23. do 28. januara, ali je na odjeljenju za odrasle produžena za još tri dana, jer je tokom prošle sedmice bilo tehničkih problema.

Tokom godine besplatno se mogu učlaniti djeca predškolskog uzrasta i učenici prvih razreda osnovnih škola, nezaposleni, ratni vojni invalidi i invalidi rada, supruge i djeca poginulih i nestalih boraca, lica sa posebnim potrebama, dobrovoljni davaoci krvi, radnici u oblasti kulture, novinari, kao i lica koja biblioteci daruju određeni broj knjiga.

Godišnja članarina za zaposlene i vanredne studente je 15 KM, za djecu školskog uzrasta i redovne studente 10 KM, a za penzionere pet KM.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” u Prijedoru ima oko 65.000 bibliotečkih jedinica, a prošle godine imala je 1.567 članova.

izvor: Srna

foto: Giga

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version