Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske donio je odluku da produži finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane i osigurane i neosigurane do 30. aprila, saopšteno je iz ove ustanove.
Iz Fonda navode da to znači da su do tada svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice.

“Zdravstvene usluge koje se obave do 30. aprila ove godine finansira Fond”, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je prvobitna odluka Fonda prateći preporuke Vlade Republike Srpske i u cilju sprečavanja širenja virusa korona bila da do 31. marta finansira zdravstvene usluge.

“Ovom odlukom finansiranje zdravstvenih usluga za svo stanovništvo produžava se do 30. aprila i to se odnosi na sve građane, kao i na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još nisu regulisali svoj status”, navodi se u saopštenju.

Iz Fonda napominju da, poštujući preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije, Fond radi ograničenim kapacitetom uz mogućnost rada od kuće, ali da i dalje nesmetano obavlja svoju funkciju, poput nabavke lijekova i drugih hitnih stvari.

“Apelujemo još jednom na građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu”, navodi se u saopštenju.

Fond će i dalje da pratiti epidemiološke smjernice i upustva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti.

Građani i dalje sve informacije o zdravstvenom osiguranju, kao i o radu Foda mogu da dobiju putem telefona od zaštitnika prava na broj 051/226 – 870, kao i putem mejl adrese zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org. 

SRNA

PrethodniPUTEVI VEĆINOM OČIŠĆENI, NA POJEDINIM MJESTIMA NANOSI I DO POLA METRA
SlijedećiPOKRENUTA AKCIJA ZA KUPOVINU RESPIRATORA, PRIVREDNICI DA SE UKLJUČE