Proevropski blok: Jednakost, ravnopravnost i solidarnost je naš put (video)

Koaliciju Proevropskog bloka koja je nastala u Republici Srpskoj čini osam političkih partija i na predstojeće izbore izlazi pod sloganom ”Pod zastavom Evropske unije”, rekao je Mirsad Duratović, nosilac liste ove koalicije za Narodnu skupštinu RS.

– Proevropski blok čine stranke SDP, Demokratska fronta, Nezavisni blok, Hrvatska stranka, Brčanski demokratski pokret, Narodna stranka “Radom za boljitak” i ASDA – naveo je Duratović i dodao da je osnova njihovog zalaganja provođenje neophodnih reformi u Republici Srpskoj.

Mirsad Duratović, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS

Safira Karahodžić, nosilac liste SDP-a za Parlament BiH iz Izborne jedinice jedan, podsjetila je na Plan 10 koji je sačinio SDP, a u kojem se predviđaju reforme u obrazovanju, penzionom fondu, socijalnom sistemu, brisanje svih oblika diskriminacije, stvaranje društva jednakih šansi i ravnopravnost svih građana RS.

Safira Karahodžić, nosilac liste SDP-a za parlament BiH Izborne jedinice jedan

– Ono što trebamo prvo uraditi u BiH je jednakost, ravnopravnost i solidarnost. Jednakost u pravima, obavezama i šansama u zakonu, ravnopravnost u smislu ravnopravnosti svih građana u vjerskim zajednicama, opštinama, gradovima, kantonima i regijama, zatim solidarnost sa obespravljenim radnicima, borcima, invalidima i penzionerima – rekla je Karahodžićeva.

Moto Proevropskog bloka je ubrzan put BiH prema Evropskoj uniji i dovođenje standarda građana naše domovine što bliže standardima evropskih zemalja, rekao je Elvir Vakufac, kandidat Proevropskog bloka za NS RS u Izbornoj jedinici jedan.

Elvir Vakufac, kandidat  Proevropskog bloka za NS RS u Izbornoj jedinici jedan

– Iz ove perspektive to izgleda nedostižno, ali sam siguran da se sa budućim partnerima u vlasti, ma ko to bio, ako nisu zadojeni nacionalizmom i sa  promjenom određenih zakona, može postići i bolji standard građana i ubrzati put BiH ka Evropskoj uniji – kazao je Vakufac.

 

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!