Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

PROFESIONALNA BOKSERSKA BRUKA: DRAŽANU JANJANINU OTELI POBJEDU!

NAJNOVIJE VIJESTI

Vrhunski sportski događaj u Münchenu, borbe u boksu, K1 i tajlandski boks, u organizaciji “Keta Sport Promotiona”, ostaće upamćen po sudijskoj lakrdiji u kojoj je najviše oštećen prijedorski profesionalni bokser Dražana Janjanin.

U Kampfsportcenter kickboxing Njemačka, Leopoldstraße 202, 80804 München, kao prestžna borba večeri najavljen je meč između Nijemca albanskih korjena Ferita Keta i Prijedorčanina Dražana Janjanina. Njemačka štampa ovom meču pridavala je  veliku pažnju ističući da se iskusniji Janjanin  već borio protiv velikih imena – uključujući i Dereck Chisora, Alexander Dimitrenka, Werner Kreiskotta i Christian Lewandowskog. Na drugoj strani Ferit Keta je dobio svih dosadašnjih  6 mečeva, od tog 4 nokautom.

Dražanu Janjaninu ovo je bio jubilarni  25 meč a dosada je imao skor od 14 pobjeda, ( 13 nokautom)  i 10 poraza.

-Janjanin je veliki izazov za  Keta. Ferit se može dokazati u ovoj borbi jer smo se naporno spremali za njega”, rekao je pred meč njegov trener i promotor Jonny Keta Ismail uoči ovog meča.

Borba u kategoriji do 90 kilograma, po verziji Evropske bokserske unije, trebala je trajati šest rundi. Prijedorski nakauter Janjanin, inače fudbaler, želio je borbu završiti ranim nokautom obzirom da je obavio odlične pripreme.

 

Početak borbe pripao je iskusnijem Janjaninu koji je snažnim udarcima  Ketu prisiliju da  „tetura“ i odmor potraži na na konopcima. Janjaninovi udarci su uzdrmali njegovog protivnika i kad je trebao da ga nokautira sudija je bespotrebno prekinuo borbu tako što je Janjanina uhvatio s leđa i Ketu spasio od nokauta.

Sudija je nakon “osvježenja” Kete nastavio meč a Janjanin je zadavao snažne udarce Nijemcu koji je već bio u u „nokdaunu“. Na Janjaninovo zaprepaštenje sudija je prekinuo neravnopravnu borbu a pri tom zaboravio da broji Keti.

Janjaninov sekundant Iko Džafić je reagovao riječima „zašto prekidate čist nokaut“. Nakon toga  obezbjeđenje je Džafića jednostavno izbacilo a umjesto nastavka borbe uslijedio je  višeminutni prekid meča koji je  Feritu Keti omogućio oporavak i nastavak borbe.

Borba je  nastavljena  a sudije su  Keti dodjelile pobjede na poene.

Ovim mečom  mogli bi se pozabaviti i nadležni iz EBU a i BDB sudijskog saveza. Naime, mozaik loše seoske zabave ovog profi meča se polako sklapa i istina izlazi na vidjelo.

Prema dostupnim informacijama glavni sudija je bio navodno polubrat Ferita Kete a sudio je na tuđe ime.

Janjanin je u posjedu snimka ovog meča i želi ga poslati nadležnim kako bi poništili ovaj meč a uz to i adekvatno kaznili neke od aktera.

Istine radi! Dio te otimačine i bokserske lakrdije pogledajte na videu.

M.Bogun