-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

PROFESIONALNI BOKS: 21. POBJEDA SLAĐANA JANJANINA

Najnovije vijesti

Prijedorski profesionalni bokser Slađan Janjanin u Istanbulu je  odbranio titulu interkontinentalnog šampiona u WBF-verziji u srednjoj kategoriji. Tehničkim nokautom u šestoj rundi, Janjanin je  porazio Davida Tlašadzea iz Gruzije. Bila je to 21. pobjeda u 22. meču Janjaninove profesionalne karijere.

– U ovaj meč ušao sam fizički i psihološki dobro pripremljen. Borba je počela veoma žestoko, ali sam, kako je meč odmicao, preuzeo kontrolu. Organizator je planirao da naš meč traje deset rundi. Poslije pete runde, vidio sam sve slabe tačke Gruzijca i početkom šeste runde, nakon serije udaraca, protivnika sam poslao na pod. Kad su sudije i sam Tlašadzea shvatili da ne može nastaviti, meč je prekinut -kaže Slađan Janjanin, srednji u tročlanoj bokserskoj porodici Janjanina.

Na najnoviji uspjeh Janjanina uticaj su imale i kvalitetne pripreme u Njemačkoj i Španiji te saradnja sa menadžerom Benijem Blankom iz Njemačke. Janjanin očekuje poziv iz Sjedinjenih Američkih Država i želi osvojiti svjetsku titulu u WBC, WBA ili WBO-verziji.

M. Bogun