-3.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

PROGLAŠEN PRVI STEPEN ODBRANE OD POPLAVA

Najnovije vijesti

Danas oko 12 časova, vodostaj rijeke Sane na mjernom mjestu kod gradskog mosta dostigao je kritičnu tačku od 420 centimetara. Komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, proglasio je prvi stepen  redovnih odbrana od poplava, čime je naloženo svim subjektima uključenim u sistem odbrane od poplava grada Prijedora da preduzmu odgovarajuće mjere.

Na ovom nivou, voda rijeke Sane počela je da se razlijeva u naselju Tukovi, međutim, do 12 časova nije bilo poplavljenih objekata.

Većih problema sa bujičnim vodotocima bilo je u toku noći u naselju Topolik i zaseoku Tomaši, u Omarskoj, gdje je bilo poplavljeno po dvadesetak stambenih objekata. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice izašli su na teren i pružili potrebnu pomoć. Potrebe za evakuacijom nije bilo. Vatrogasci su u toku noći radili na ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija, kako stambenih, tako i službenih objekata.

Prestanak padavina ulijeva optimizam da bi veće poplave, ovoga puta, mogle mimoići Prijedor, rekao je Dušan Vranješ, šef prijedorskog Odsjeka Civilne zaštite.

S. M.

foto: Giga