Kompanija „Arselor Mittal“ proglasila je pobjednike devetog konkursa za izbor najljepših dječijih likovnih radova za izradu novogodišnje čestitke. Prvo mjesto osvojila je Matea Komljen, učenica Osnovne škole “Mladen Stojanović” iz Ljubije, drugo Tara Crnčević iz OŠ “Petar Kočić”, dok se na trećem mjestu našao Maksim Milić iz OŠ “Desanka Maksimović”. Matei je ovo prvi put da učestvuje na pomenutom konkursu i smatra da je tema veoma zanimljiva.

– Temu sam posvetila uopšteno ekologiji i dosta sam istraživala, zajedno sa svojom nastavnicom. Odlučila sam se za robota koji može svo smeće i otpad da pretvori u biljke i, samim tim, mi popravljamo naš svijet i cijelu planetu – rekla je ona.

Tema ovogodišnjeg konkursa, na koji je pristiglo više od 200 radova, bila je „Bolji čelik za bolji svijet“, rekao je Predrag Šorga, predstavnik Kompanije.

– Cilj konkursa je da probudimo maštu kod mališana i da vidimo kako oni gledaju rudnik i rudarenje te da na maštovit način prikažu novogodišnje želje – dodao je Šorga. Prva tri mjesta dobila su novčane nagrade od 150, 100 i 50 KM. Nakon proglašenja pobjednika, mališani su nastavili druženje uz muziku i animatore.

B. D.

PrethodniĐAKOVIĆ: NIJE TAČNO DA SE U PRIJEDORU NIŠTA NE RADI (video)
SlijedećiRepertoar kina “Kozara” od 31. oktobra do 6. novembra 2019. godine