16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

“PROGLASIĆEMO VANREDNO STANJE”

Najnovije vijesti

Moramo jačati provođenje svih dosadašnjih mjera. Pokazalo se da smo na vrijeme počeli, ali epidemija ne staje, rekao je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, nakon održane sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije. Dodaje da pojedini ignorišu apele i da nisu ozbiljno shvatiti mjere.

– Imaćemo sjednicu NSRS i proglasti vanredno stanje – rekao je Dodik.

On dodaje da karantin pokazuje dobre mjere i da nadleži sad bukvalo jure za onima koji su imali kontakt sa zaraženim.

– Svi koji su pozitivi i su sada na posebnom mjestima, tu je i policijski čas, sve mjere preduzimamo i potrebna nam je potrška pojedinaca, moramo svi biti odgovorni – dodao je on, naglašavajući da se radi i na nabavci novih respiratora.

– Nismo uspjeli da iskordinišemo mjere sa Federacijom, oni kasne i mogu predstavljati problem i mjesto širenja. Kada smo zatvarali škole i kafiće oni još nisu. Izgleda da testiraju samo one koji dođu, a ne jure klastere kao mi – rekao je Dodik.

Osvrnuo se na privrednike, te naglasio da je Vlada donijela mjere koje će pomoći privatnicima, apelujući da privatnike da ne otpuštaju radnike.

– Ne otpuštajte radnike, a mi ćemo uraditi sve da pomognemo vama. Biće teške posljedice, sješćemo ovih dana i sogovoriti nove mjere. Imamo i fond za zaštitu privrednika, vjerujem da možemo da sakupimo 500 miliona KM – rekao je Dodik, dodajući da će pokušati radnicima u ugroženim sektorima obezbijede minimalnu platu.

Srpskainfo

Foto ATV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!