9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

PROIZVODNJA TEČE, NISMO OTPUŠTALI RADNIKE

Najnovije vijesti

I pored novonastale situacije u prijedorskom „Cromexu“ nastojali su održati proizvodnju, zahvaljujući zalihama sirovine i ranije ugovorenim poslovima.

– Išlo je i ide otežano, posebno u nabavci materijala i isporuci gotovih proizvoda, ali ipak nismo prekidali proizvodnju – kaže Enes Pehlić, direktor ovog preduzeća, dodajući da je u toku najteži mjesec od početka krize, ali nadu budi otvaranje tržišta u Evropi, gdje glavni dio proizvodnje i odlazi.

Mjesec maj biće izuzetno težak, u junu bi moglo doći do pozitivnog pomaka, tvrde u “Cromexu”. S toga predstojeći dani biće i presudni za ovu firmu, koja do sada nije otpuštala radnike.

– Maj može biti izuzetno kritičan i preloman za mnoge, pa i za nas, ali u junu moglo bi da se krene uzlaznom putanjom. Zaposlene smo zadržali na nivou koji smo i prije imali, ali ovaj mjesec će biti preloman i kritičan. Pa ćemo vidjeti u kom pravcu ćemo ići, hoće li biti otpuštanja ili prinudnog godišnjeg. Sve opcije su otvorene, a nastojaćemo da očuvamo broj zaposlenih kao i trenutni proces proizvodnje – rekao je Pehlić.

U prijedorskom “Cromexu” trenutno su zaposlena 64 radnika.

P.Š.