Grad Prijedor jedan je od nekoliko gradova Bosne i Hercegovine kojem je omogućeno učestvovanje u  koncept-projektu „Via Dinarica“ čiji je cilj promovisanje prirodnih i kulturnih resursa  Zapadnog Balkana.

Ovaj projekat finansira  Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH uz finansijsku podršku Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID) i Agencije za razvojnu saradnju  Republike Italije.

-Osnovni grantovi za finansiranje projekata iz oblasti turizma kreću se između 13 i 17 hiljada maraka- rekla je Milena Gnjatović Simatović, projekt menadžer  Agencije PREDA, gdje je danas i organizovan info dan po ovom pozivu.

Po njenim riječima danas je predstavljeno sufinansiranje projekata iz dva prioriteta . Prvi se odnosni na poboljšanje  uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata, a drugi unaprijeđenje postojećih  i povećanje raznolikosti  turističkih usluga  u oblasti turizma u prirodi.

Za ovaj projekat mogu aplicirati svi oni koji se bave turizmom, od seoskih domaćinstava do nevladinih organizacija i javnog sektora, kažu u PREDA-i   očekujući se da će sličnih projekata biti još ove godine.

P.Š.

PrethodniKLUB ODBORNIKA DNS-a: Stanje u Skupštini ne doprinosi donošenju kvalitetnih rješenja (video)
SlijedećiTubin: “Nisam udario Predojevića, možda sam ga samo gurnuo” (video)