10.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

PROJEKAT VRIJEDAN 60.000 KM

Najnovije vijesti

Grad Prijedor i USAID će  projekat preduzetništva marginalizovanih grupa žena sufinansirati sa po  30.000 KM, rekao je  Jasmin Bešić direktor Programa USAID- PPMG i dodao da se na  javni poziv prijavilo 39 opština i gradova iz BiH, od kojih je odabrano devet, a među njima je i grad Prijedor.

Potpisivanje ugovora između Gradske uprave Prijedor i USAID
Potpisivanje ugovora između Gradske uprave Prijedor i USAID

-Marginalizovanim  smatramo  žene žrtve nasilja; samohrane majke;  žene  sa invaliditetom i žene koje imaju djecu sa invaliditetom. Mi ćemo finansirati projekte žena koje imaju  potrebu i žele pokrenuti  vlastiti biznis. U narednom periodu odabrane lokalne zajednice  će  definirati model, po kojem će se  raspisati javni poziv i odabrati komisija koja će bodovati  aplikacije- pojasnio je Bešić i dodao da će same lokalne zajednice odabrati  djelatnosti iz kojih će biti projekti.

usaid

Zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković je izrazio zadovoljstvo što se Prijedor našao među odabranim lokalnim zajednicama za  inplementaciju ovoga projekta, te naglasio da je Prijedor bio spreman i za projekat veće vrijednosti.

– Mi ćemo nastojati inplementirati ovaj projekat u skladu  sa principima USAID-a i pomoći određenom broju žena koje su u biznisu, a koje spadaju u zapostavljene kategorije.  Inače, grad Prijedor se, trudi da  pomogne svim strukturama stanovništva, i ovom prilikom se zahvaljujem na pomoći USAID-u naglasio je Đaković.

Pored finansijske  pomoći, USAID će  za žene koje budu uključene u projekat, organizovati i obuku i pomoći u popunjavanju aplikacija, dodao je na kraju Bešić.

S.M.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!