15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

PROLJEĆNI ELIKSIR: DA BUDETE ZDRAVI I PRODUŽITE MLADOST

Najnovije vijesti

Proljeće je vrijeme za čišćenje. To je vrijeme da se riješite onoga što se bez sumnje nakupljalo u vama tokom zime.

Danas nudimo recept koji pruža nevjerovatno toniranje.

Ovo je prilično važno. Važno je za one koji žele da izgube kilograme i one kojima je stalo do njihovog zdravlja. Zašto?

Bez tonusa bi nam bilo teško da se nosimo sa svim aktivnostima koje se od nas zahtjevaju, kako na radnom mjestu tako i kod kuće. Gde su tek one stvari koje radimo proizvoljno? Zbog toga svega je toniranje neophodno.

Uporedo sa toniranjem, ovaj napitak smanjuje želju za slatkim, pospješuje regularan rad crijeva i snižava krvni pritisak.

Takođe brine i o vašoj jetri. Ukoliko imate oko 10 kilograma viška, vaša jetra je zasigurno masna. Spriječite steatozu. Započnite efikasno mršavljenje uz ovaj napitak.

Kombinacija jabukovog sirćeta i meda izuzetno dobro utiče na tijelo. Cimet reguliše šećer u krvi dok đumbir smanjuje upale u tijelu. Kombinacija svih ovih sastojaka pomaže prilikom čišćenja organizma od toksina.

Štaviše, ovaj tonik je bogat kalijumom i magnezijumom. Ova kombinacija je odlična za srce i regulisanje krvnog pritiska. Ovo piće ima brojna terapeutska svojstva uključujući i zaštitu od infekcija, sprečavanje gljivičnih infekcija, olakšavanje iscrpljenosti i sprečavanje prijevremenog starenja.

Ovo je recept za proljetnji eliksir:

500g tople vode
4 kašike meda
4 kašike sirćeta
1 kašika cimeta
1 kašika đumbira
U vodu dodajte cimet, đumbir i sirće. Dobro promiješajte. Istovremeno, rastvorite med sa malo vode i dodajte ga u mješavinu. Možete procijediti ukoliko želite ali ne prije nego što se svi sastojci potpuno rastvore i sjedine.

Započnite svoj dan sa čašom ovog napitka, a ostatak rasporedite na jednake djelove koje ćete ispiti u toku dana. Preporučuje se uzimanje sat vremena prije obroka. Koliko dugo je potrebno piti ovaj napitak? Tačan odgovor ne postoji, stoga o tome sami odlučujete u svakom slučaju ne može vam škoditi.

izvor: Webtribune

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!