U toku je akcija proljetnog uređenja grada u okviru koje je danas počeo odvoz kabastog otpada – kućanskih aparata, dijelova namještaja i sličnog. U prijedorskom komunalnom preduzeću pozivaju građane da ovaj otpad odlažu na pravilan način, kako ne bi ometali odvijanje saobraćaja. Po zahtjevu nadležnog odjeljenja Gradske uprave Prijedor, komunalci će vršiti odvoz kabastog otpada do kraja aprila.

Milka Grbić, rukovodilac Radne jedinice “Javna higijena” preduzeća “Komunalne usluge”, ističe da u gradskoj zoni kabasti otpad treba odlagati pored kontejnera. U prigradskim i seoskim naseljima odvoz će se vršiti po rasporedu redovnog odvoza smeća, pa bi građani trebalo da otpad iznesu u ranim jutarnjim časovima. – U kabasti otpad spadaju dijelovi namještaja i bijela tehnika, ali ne i građevinski otpad – precizira Grbićeva.

Akcija proljetnog uređenja grada podrazumijeva i uređenje zelenih površina. Obezbijeđen je određen broj sadnica cvijeća i ukrasnog bilja, klupa i korpi za javne površine, koje, nakon pisanog zahtjeva gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove, besplatno mogu dobiti škole, mjesne zajednice i kućni savjeti.

Podizanje robe vrši se u rasadniku “Komunalnih usluga”. – Imamo sadnice i za prodaju, po niskim cijenama. Naši sugrađani mogu ih kupiti , u prosjeku, za pola marke po komadu. U našem asortimanu nalazi se proljetno i ljetno cvijeće – ističe ona.

U kontekstu pandemije korona virusa i mjera na dezinfekciji koje preduzima Štab za vanredne situacije, prijedorski komunalci ulice ne peru iste večeri već drugi dan, da ne bi poništili efekte urađenog. U redovnim aktivnostima “Komunalnih usluga”, između ostalog, je čišćenje saobraćajnica i slivnika, obnavljanje cvjetnih leja i sadnja ukrasnog žbunja.

U ovom preduzeću pozivaju građane da se uključe u akciju “Proljetno uređenje grada”. Za sve informacije mogu se obratiti putem telefona  052/222-008.

D.S.

PrethodniU PRIJEDORU NEMA NOVOZARAŽENIH (video)
SlijedećiMALE ZANATSKE RADNJE TRPE VELIKE GUBITKE, ZA POMOĆ SE OBRATILI GRADSKOJ UPRAVI (video)