2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

Promjena zanimanja: Uskoro obuka za zvanje tapetara (video)

Najnovije vijesti

Pred nezaposlenim Prijedorčanima, evidentiranim u ovdašnjem Birou rada, novi je javni poziv doobuke za deficitarna zanimanja, ovaj put za osposobljavanje u zvanju tapetara, što je, kako ističu u Agenciji „PREDA -PD“, nov prilog nastojanjima za brže zapošljavanje i otvaranje privatnog biznisa.

Branislav Vujasin, projekt-menadžer u Agenciji „PREDA – PD“

Ovo je potvrdio i Branislav Vujasin, projekt-menadžer u Agenciji „PREDA – PD“ koji je pozvao sve zainteresovane, a nezaposlene Prijedorčane, da iskoriste ovu šansu i promjenom zanimanja istaknu kandidaturu za održivo radno mjesto. – Program osposobljavanja za zanimanje tapetarа obuhvata 100 časova nastave, od čega je 20 časova namijenjeno teoretskoj nastavi, koja se realizuje u Mašinskoj školi, a 80 časova je praktična nastava koja se realizuje u partnerskim firmama ili organizacijama – rekao je  Vujasin.

Nela Lazić, Filijala za zapošljavanje Prijedor

On je dodao da predviđeni broj kandidata, a riječ je o 12 i više lica, još nije popunjen i da je cjelokupna obuka besplatna. To je podvukla i Nela Lazić iz Filijale za zapošljavanje Prijedor , koja kaže da su u ovoj godini objavljena tri javna poziva za doobuku za deficitarna zanimanja, a odnose se na plasteničku proizvodnju, sticanje IT vještina i zavarivanje MIG-MAG postupkom.

R. R.