2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

PROMOCIJA SOCIJALNOG RADA U ZAJEDNICI (VIDEO)

Najnovije vijesti

Svake godine, treći utorak u martu, rezervisan je za obilježavanje Međunarodnog dana socijalnog rada. Ove godine, tema je promocija socijalnog rada u zajednici. Tim povodom, prijedorski Centar za socijalni rad danas je postavio info-pult na Trgu majora Zorana Karlice, na kojem su se građani mogli bolje informisati o značaju  socijalnog rada za pojedinca i društvenu zajednicu.

– Ovo je naš doprinos obilježavanju ovog dana. Ali to se ne završava samo ovim činom, već se nastavlja kroz mnoge druge planirane aktivnosti. Prije svega se misli na terenski obilazak naših korisnika, organizovanje okruglih stolova, ali tu su i brojne druge aktivnosti  – rekla je Milena Miodragović, direktor Centra za socijalni rad Prijedor. Ona je naglasila da, uz podršku Gradske uprave, uspijevaju da zadovolje osnovne potrebe lica koja dolaze u Centar kako bi pronašli pomoć po raznim osnovama. Opšta ekonomska situacija u društvu, nažalost, nije povoljna, što mnoge građane dovodi u tešku egzistencijalnu situaciju. To se, zajedno sa drugim faktorima, i te kako odražava na  funkcionisanje pojednica, pojašnjava socijalni radnik u ovoj ustanovi Dragana Savić Pešević.

– Zadatak socijalnog rada je da u svakom čovjeku ili grupi, pa čak i široj zajednici, pronađe resurse sa kojima treba raditi. Sve to radimo zajedno s klijentima. Sarađujemo sa građanima kako bi predupredili neke probleme, to jest kako bi radili na poboljšanju standarda njihovog života i rješavanju problema koji ih mogu snaći  – navela je Savić Pešević.

Iz Centra za socijalni rad Prijedor uputili su čestitke svim svojim kolegama povodom Međunarodnog dana socijalnog rada koji je 1983. godine ustanovila Svjetska federacija socijalnih radnika.

Z.J.